Premieră în România. O firmă din Craiova construieşte un tren de mare viteză

Data publicării:
230713 tren craiova

O firmă din Craiova construieşte, în premieră, în România un tren de mare viteză. Garnitura va costa aproximativ cinci milioane de euro, sub preţul cerut de alte firme din străinătate. Trenul va fi gata peste două luni.

Hyperion este numele primei rame electrice de tren care va fi fabricată în România. Proiectul este în acest moment la un pas de finalizare. Trenul are patru vagoane cu peste 200 de locuri în total, o putere de 2340 de kw şi poate atinge 160 de km pe oră.

La acest proiect lucrează specialişti de top din domeniu care au mai activat în industria grea din Craiova. Oamenii sunt convinşi că acest tren va deveni un brand renumit al oraşului.

Trenul va avea caracteristicile necesare curselor Regio pentru distanţe medii. Acesta va costa aproximativ 5 milioane de euro şi va fi cu cel puţin 15-20% mai ieftin decât produsele similare de pe piaţa internaţională.

Trenul, aflat acum pe linia finală de producţie, va fi pus pe şine în această toamnă. O firmă din România îl va exploata în regim privat, pe un traseu de 300 de kilometri. O a doua ramă a intrat deja în fabricaţie, iar constructorul se aşteaptă ca aceasta să fie livrată la export.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri