Operaţie în premieră, la Craiova. Unui bărbat i-a fost scoasă o parte dintr-un plămân printr-o incizie de 4 cm  

Data publicării:
240315 operatie

Un doljean şi-a recâştigat şansa la o viaţă normală după o intervenţie complicată la plămâni. Omul care abia a ajuns până la spital, se simte bine acum şi în curând va fi externat. Totul cu ajutorul unei echipe de medici craioveni care a riscat şi a dus până la capăt, cu brio, o intervenţie care nu a mai fost făcută până acum în România. Bărbatului i-a fost scoasă o parte dintr-un plămân printr-o singură incizie de 4 cm

Ştefan Pârvu are 61 de ani și a ajuns la spital în urmă cu câteva zile acuzând dureri la spate. În urma mai multor analize, medicii i-au spus că trebuie să se opereze și că va fi supus unei intervenții executate, în premieră, în România.

Operația clasică se realiza, în mod normal, printr-o incizie de cca 10-14 cm, însoțită obligatoriu de depărtarea a două coaste alăturate pentru a ajunge în cavitatea toracică. Numai că, de această dată, totul a fost mult mai simplu și mai puțin dureros pentru pacient. Șeful Clinicii de Chirurgie Toracică de la Spitalul Județean a reușit ce doar un renumit chirurg din Spania a mai făcut în România, în urmă cu 2 ani.

Doljeanul se simte acum bine și așteaptă să fie externat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri