Parada maşinilor de epocă la Râmnicu-Vâlcea

Data publicării:
131014 masini retro

Centrul oraşului Râmnicu-Vâlcea a fost invadat, sâmbătă, de maşini de epocă. Retro Parada Toamnei a strâns mai mulţi proprietari de maşini de epocă din Râmnicu-Vâlcea. Oamenii s-au lăudat cu bijuteriile pe 4 roţi, pe care unii dintre ei le păstrează în familie de mai multe generaţii. Vizitatorii au putut admira maşini fabricate în urmă cu 80 de ani.  

Ion Mihai a venit la Retro Parada Toamnei cu o maşină fabricată în 1937. Este un Ford Taurus care se află în familia sa de două generaţii.

În anii `46-`47 l-a cumpărat tata şi a rămasîn familie”, povesteşte bărbatul.

Un alt domn se poate mândri cu o adevărată bijuterie pe patru roţi, un Plymouth fabricat în 1938. Maşina a cumpărat-o în anii `70 şi de atunci nu s-a mai despărţit de ea.

Printre exponate şi-a făcut apariţia şi o maşina americană, pe care proprietarul a restaurat-o cu piese din Statele Unite.

“E un Ford Mustang din 1967, motor de 3.300 cm cubi, 130 de cai”, a spus Cătălin Iliescu, proprietar.

Maşinile au putut fi admirate timp de câteva ore în centrul oraşului, pentru că apoi au mers la Călimăneşti, unde a avut loc o altă expoziţie.

“După cum vedeţi, au venit 17 maşini, ne aşteptam la mai multe, dar din diverse motive nu au sosit, maşini din 1937 până în 1986”, a precizat Constantin Anghel, reprezentant Retromobil Vâlcea.

Retro Parada Toamnei a avut loc sâmbătă, simultan în 23 de oraşe ale României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri