Paradă retro pe patru roţi la Rm. Vâlcea. Maşinile de epocă au fost admirate de sute de persoane  

Data publicării:
140414 MASINI RETRO

Istorie pe 4 roţi. De asta au avut parte, în weekend, locuitorii din Râmnicu-Vâlcea. Autovehicule de epocă au putut fi admirate, filmate şi fotografiate, precum nişte vedete cu greutate, dornice să îşi etaleze din nou frumuseţea cu care au fost înzestrate cândva. Bătrânele doamne le-au dat întâlnire nostalgicilor, dar şi curioşilor, în cadrul evenimentului organizat de Retromobil Club Român.  

18 bijuterii pe patru roţi, datând din anii '50 - '70, proaspăt scoase din garajele care le-au ţinut departe de ochii curioşilor, au fost aduse în faţa locuitorilor din Rm. Vâlcea. Cea mai admirată maşina a fost un MG TD din anul 1952. Maşina a fost recondiţionată în totalitate de proprietar şi nici nu se gândeşte să renunţe la ea.

„Are la baza o structură din lemn, căptuşită cu tablă. Este restaurată 100 la sută”, a spus Marius Diaconu, proprietarul maşinii.

A fost cea mai admirată maşină de epocă, dar de departe a fost şi cea mai scumpă dintre toate.

Majoritatea proprietarilor de astfel de maşini pe patru roţi spun că nu contează câţi bani investesc pentru a le aduce într-o stare bună de funcţionare şi că cel mai mult cântăreşte valoarea sentimentală.

„Este o pasiune veche, am mai multe maşini de tipul ăsta. Este o maşină care se conduce cu mare plăcere”, spune un proprietar de maşini.

Iubitorii mașinilor de epocă au admirat vehiculele istorice şi pentru a rămâne cu o amintire s-au fotografiat cu acestea.

Evenimentul, organizat în premieră la Râmnicu-Vâlcea, s-a desfăşurat simultan în 23 de oraşe din ţară.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri