Pasajul suprateran din Rm. Vâlcea face din nou probleme

Data publicării:
120914 PASAJ

Pasajul suprateran din Rm. Vâlcea creează în continuare neplăceri. De o lună, de când s-a inaugurat, locuitorii unei străzi din centrul oraşului trăiesc un adevărat coşmar. Pentru a permite accesul maşinilor de pe pasaj spre partea de nord a oraşului, autorităţile au deschis dublu sens pe o stradă cu case vechi, a căror structură de rezistenţă are acum de suferit.

Luminiţa Coman trăieşte de când se ştie într-un imobil monument istoric, vechi de peste 90 de ani. Nu a apucat să se bucure prea bine de renovările făcute, pentru că de o lună au apărut crăpături pe faţadă din cauza vibraţiilor cauzate de traficul rutier. Aceasta este mult mai intens de când s-a permis circulaţia în ambele sensuri, pentru a dirija traficul de pe pasaj spre zona de nord a oraşului. O stradă liniştită pe care se circula mai mult pietonal a devenit astfel una dintre cele mai aglomerate din oraş.

“Mai erau nici 20 de metri până la strada următoare General Magheru, care ducea tot către nord şi care este mult mai lată, permite trafic greu pe ea, circulaţie mai mare. Asta este şi îngustă. vedeţi când intră în depăşiri aici, câte două maşini, ce nebunie se produce”, spune Luminiţa Coman, proprietar imobil.

Pasajul Tudor Vladimirescu nu are bretele de acces spre cartierele din nord şi sud. Toate maşinile care intră dinspre Piteşti sunt dirijate astfel spre centrul oraşului. Strada Mihai Viteazul, cu ansamblu de case construite în cunoscutul stil arhitectural vâlcean, are cel mai mult de suferit.

Autorităţile locale spun că strada Mihai Viteazul asigură accesul cel mai scurt dinspre pasaj spre un cartier de 50 de mii de locuitori şi de aceea s-a hotărât deschiderea traficului în ambele sensuri. Şi aşa va rămâne până cand se vor construi bretelele de acces de pe pasaj. Lucrarea se va face din fonduri europene.

“Anticipez că se va începe în 2015 şi in 2016 vor fi realizate şi bretelele”, a precizat Gigi Matei, viceprimar Râmnicu Vâlcea.

Edilii din Rm. Vâlcea spun că locuitorii de pe strada Mihai Viteazul sunt de fapt nemulţumiţi, pentru că nu mai pot parca pe stradă din cauza autobuzelor care circulau şi inainte pe sens unic. Acestea nu pot fi însă deviate, pentru că singura alternativă ar fi un ocol pe artera principală din urbe, chiar prin faţa prefecturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri