Ploile au compromis recoltele de grâu

Data publicării:
300714 GRAU PLOI

Ploile căzute în sudul ţării au compromis recoltele de grâu. Aproape 30% din suprafaţa cultivată cu această cereală în Dolj, nu a fost încă recoltată, iar apa infiltrată în sol şi ploile au distrus o parte din grâul de pe câmp. Fermierii erau şi aşa dezamăgiţi de producţia mai mică decât anul trecut, iar acum se uită că nu pot intra cu utilajele în lanuri.  

Constantin Dumitru a cultivat 120 de hectare cu grâu în comuna Castranova din Dolj şi nu a reuşit să recolteze decât puțin peste jumătate din el. Ploile din ultimele două săptămâni nu i-au permis să intre cu combinele pe foarte multe parcele, iar solul este noroios. Şi plantele au avut de suferit, iar în cazul în care se va putea strânge grâul când vor înceta ploile, grânele nu vor mai fi bune decât pentru furaje.

Majoritatea agricultorilor din Dolj sunt afectați. Chiar dacă au reușit să recolteze o parte din grâu, acesta este puțin sau slab calitativ, tot din cauza ploilor din această lună.

Agricultorii au avut surpriza să constate că şi în acest an preţurile la grâu au scăzut chiar înaintea recoltării. Cei care nu au unde să-l depoziteze sau au plăţi de făcut sunt nevoiţi să-l vândă imediat.

Fermierii spun că ar trebui să nu mai plouă cel puţin o săptămână pentru a putea continua muncile agricole.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri