Primul mall cultural din ţară, inaugurat la Craiova

Data publicării:
111013 PAVILION

Primul mall cultural din ţară a fost inaugurat la Craiova. În noua clădire vor funcţiona instituţiile culturale, dar îşi vor putea expune produsele şi meşterii populari. Deocamdată acesta este gol, pentru că nu este niciun investitor interesat. Aşa că acum costurile cu întreţinerea spaţiului vor fi suportate din bugetul local.  

Centrul Multifuncţional Craiova are o suprafaţă expoziţională de 11.000 de metri pătraţi. Clădirea are un diamentru de 80 de metri şi adăposteşte spaţii de birouri, patru săli de conferinţă cu o capacitate de 135 de locuri fiecare, dar şi spaţii destinate unor expoziţii permanente cu obiecte tradiţionale din zona Olteniei. Deocamdată însă pavilionul este gol, iar autorităţile aşteaptă chiriaşii.

"Încearcă să găsească Consiliul Local şi doamna primar cât mai repede o firmă, două, nouă, zece, pentru că această suprafaţă este imensă şi fără să poţi avea foarte mulţi chiriaşi, nu poţi face faţă cheltuielilor cu întreţinerea", a spus Marius Deca, prefectul judeţului Dolj

Municipalitatea aşteaptă să vadă în administrarea cărei regii va trece mastodontul, având în vedere cheltuielile mari cu întreţinerea.

"RAADPFL, regia care administrează, în general, astfel de clădiri, nu a fost de acord să o preia şi pe aceasta şi le dau dreptate, pentru că într-adevăr chletuielile de întreţinere vor fi foarte mari şi ar fi dezechilibrat bugetul acelei regii şi atunci urmează să o preluăm noi şi după ce o vom prelua să organizăm licitaţii pentru firmele care vor intra aici", a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Lucrarea a durat aproximativ 27 de luni. Iniţial, spaţiul a fost destinat unui centru expoziţional, însă autorităţile locale i-au schimbat destinaţia, în contextul în care Craiova candidează pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri