Proprietarii din centrul istoric al Craiovei, ameninţaţi cu amenzi

Data publicării:
170214 CENTRU FATADE

Propietarii din centrul istoric al Craiovei riscă amenzi dacă nu reabilitează faţadele clădirilor. Primăria le-a dat termen 1 aprilie, data până la care pot solicita gratuit autorizaţie de construcţie. Edilii vor ca faţadele să fie gata până la sfârşitul anului viitor, când se vor încheia şi lucrările de modernizare a centrului istoric, însă oamenii spun că nu au bani să reabiliteze clădirile.

Toţi propietarii din centrul istoric au fost somaţi de Primărie Craiovei să reabiliteze faţadele clădirilor. Oamenii au fost înştiinţaţi că termenul limită pentru obţinerea autorizaţiei este 1 aprilie. Însă nu toţi sunt pregătiţi financiar pentru o asemenea investiţie. Lucrările înseamnă câteva zeci de mii de lei, bani pe care nu îi au.

„Nu sunt bani si nu avem posiblitatea de a face singuri faţadele caselor”, a spus Mugurel Popescu, propietar de casă în centrul istoric.

Autorităţile îşi doresc ca toate faţadele clădirilor să fie terminate odată cu lucrările de reabilitare a centrului istoric.

„Avem câteva persoane care au venit la autorizaţii, clădirile care aparţin municipalităţii, de asemenea, au fost prinse în acest buget pentru a fost reabilitate”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Însă, spre deosebire de primărie, care a obţinut banii pentru modernizarea centrului de la Uniunea Europeană, propietarii nu pot apela la această variantă.

„Din nefericire, proprietarii de case pentru locuit nu sunt eligibili în cadrul unui astfel de program”, a spus Marius Căpăţână, specialist în fonduri europene.

Dacă nu vor reabilita faţadele, persoanele fizice riscă amenzi între 5.000 şi 8.000 de lei. În centrul istoric al Craiovei sunt aproximativ 300 de propietari de imobile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri