Protest al foştilor angajaţi RAAN

Data publicării:
280116 PROTEST RAAN

100 de foşti angajaţi au blocat o intersecţie din Dr. T. Severin

Protest inedit în Drobeta-Turnu Severin. 100 de foşti angajaţi ai Regiei de Activităţi Nuclare au blocat o intersecţie din centrul oraşului traversând încontinuu pe trecerea de pietoni. Totul, în semn de protest pentru că nu şi-au primit salariile compensatorii promise de angajator. De asemenea, oamenii sunt nemulţumiţi că sunt sfătuiţi de autorităţi să îşi schimbe profesia, oferindu-le cursuri de calificare pentru chelneri sau barmani.

Intersecţia din faţa Prefecturii Mehedinţi a fost blocată timp de un sfert de oră de foştii angajaţi ai Regiei de Activităţi Nuclare. Oamenii au traversat încontinuu strada, spre disperarea şoferilor care au rămas blocaţi în trafic.

Oamenii protestează împotriva conducerii Regiei de Activităţi Nuclare, aflată în insolvenţă din 2013 pentru datorii de peste 200 de milioane de euro. 1525 de oameni au fost daţi afară anul trecut, însă nu şi-au primit salariile compensatorii promise de angajator.

O altă problemă este protecţia socială. Şomerii merg la cursurile de recalificare oferite de Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă, deşi acestea sunt pentru meserii inferioare pregătirii multora dintre foştii angajaţi ai regiei.

Reprezentanţii foştilor angajaţi s-au întâlnit cu prefectul judeţului Mehedinţi, căruia i-au transmis nemulţumirile.

Regia Autonomă de Activităţi Nuclare mai are doar 700 de angajaţi, dintre care 500 vor fi disponibilizaţi în primăvara aceasta. Foştii angajaţi au anunţat că vor continua protestele până când vor primi salariile compensatorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri