Protest al minerilor la Petroşani. Ortacii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă

Data publicării:
121214 MINERI

Le este frică să mai intre în subteran, pentru că instalaţiile sunt vechi şi nu mai prezintă siguranţă. Peste 400 de mineri de la exploatările de huilă Lonea, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului au cerut conducerii măsuri urgente de securizare a minelor. Ortacii sunt nemulţumiţi şi pentru că nu şi-au primit bonurile de masă şi primele de sărbători.

„Lumea este foarte nemulţumită. Nu avem cu ce lucra la front, nu avem stâlpi, nu avem plasă de susţinere, sape. Totul cumpărăm”, spune un miner.

Protestul minerilor din Valea Jiului a început după ce tura a treia a refuzat să intre în subteran. 400 de ortaci şi liderii lor au protestat în curtea Societăţii Naţionale a Huilei din Petroşani. După câteva ore de negocieri s-a stablit că bonurile de masă vor fi distribuite.

„În ceea ce priveşte prima de Crăciun, mâine dimineaţă, la ora 08:00, ne întâlnim cu Comisia de administraţie, iar limita de la care vom începe negocierea, limita inferioară este de 400 de lei”, a spus Petre Nica, lider sindicat.

Compania Huilei include minele Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni, alături de termocentralele Mintia şi Paroşeni, şi numără 6.700 de angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri