Record de spectatori la Vivaldi Colours. Aproape 5.000 de oameni au asistat la concert  

Data publicării:
131014 VIVALDI

Record de spectatori la Craiova, la un concert de muzică simfonică. Aproape 5.000 de oameni au umplut, sâmbătă seara, Sala Polivalenată pentru a asista la Vivaldi Colours, un concept unic în România, ce îmbină muzica pop cu cea clasică.

Horia Brenciu şi Delia Matache au reuşit să creeze un spectacol de zile mari, inedit pentru publicul din România. Premiera din Craiova a fost dată de faptul că piese din repertoriul celor doi au fost adaptate pentru a fi interpretate în acompaniamentul unei orchestre simfonice. Cei doi solişti spun că au fost impresionaţi de reuşita proiectului şi de publicul din Craiova.

Publicul a fost delectat însă şi de acordurile inconfundabile din creaţiile lui Vivaldi, iar orchestra Filarmonicii Oltenia a fost la înălţimea viorii Stradivarius, adusă pe scenă de Răzvan Stoica.

Cel care a pus în sceană întregul spectacol, dirijorul Mihai Soare, crede că spectacolele de muzică fusion sunt de viitor şi vor atrage din ce în ce mai mulţi oameni în sălile de concert.

Filarmonica Oltenia din Craiova a înregistrat, cu ocazia spectacolului Vivaldi Colours, un nou record de audienţă în România pentru un concert simfonic.

“Craiova face paşi foarte importanţi în ceea ce înseamnă lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, iar craiovenii se pare că simt din ce în ce mai mult că la Craiova lucrurile se schimbă”, a precizat Vlad Drăgulescu, directorul Filarmonicii Oltenia.

La final, atmosfera a devenit una mai puţin obişnuită pentru un concert simfonic, datorită neconvenţionalului Horia Brenciu, care a ţinut să coboare de pe scenă în mijlocul spectatorilor pe care i-a ridicat la dans.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri