România sprijină Serbia la integrarea în UE

Data publicării:
180714 TIMOC

România va fi alături de Serbia la integrarea în UE, în ceea ce priveşte problema minorităţilor, dar cere să fie respectate standardele în domeniu. Declaraţia a fost făcută ieri de premierul Victor Ponta, în cadrul unei vizite în Serbia, la care a participat omologul sau dar şi reprezentanţi ai comunităţii de români din Valea Timocului.

Premierul Victor Ponta a ţinut să le spună reprezentanţilor comunităţii de români din Valea Timocului că le va asigura tot sprijinul în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

''Cred ca avem extrem de multe lucruri împreună şi proiecte comune pentru viitor. Eu vreau să fim cât mai curând nu doar cetăţeni români sau sârbi, vreau să fim cetăţeni europeni.'' a declarat Victor Ponta, premierul României.

Omologul sau, Aleksandar Vucic, i-a promis lui Ponta şi reprezentanţilor minorităţii române că Guvernul de la Belgrad va respecta toate angajamentele comisiei bilaterale mixte privind minorităţile. De asemenea, premierul sârb susţine că minoritatea română va fi mulţumită de atitudinea statului sârb.

"Ei trebuie să aibă dreptul de şcoală pe limba lor, să aibă biserici, dar noi vrem şi la bilateral să avem o legatură bună cu România. Câte odată cred că nu este ceva în neregulă, să faceţi apel la guvern şi se va rezolva.", a spus Aleksandar Vucic, premierul Serbiei.

Prezent la această întâlnire a fost şi preotul Bojan Alexandrovici, care a primit asigurări din partea premierului Victor Ponta, că îl va sprijini în demersurile sale pentru construirea altor biserici în care se va sluji în limba română.

''Din partea domnului Ponta, România ne va sprijini în continuare şi va arăta concret asta, dar şi din partea domnului ministru Vucic am promisiuni că nu poate rezolva toate problemele deodată, dar că vom simţi în curând că problemele s-au mişcat de pe loc.'', a spus Bojan Alexandrovici, preot.

În Valea Timocului, oficial, sunt declaraţi 3000 de români însă, în realitate, sunt 300.000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri