2 milioane de euro pentru 2 săli de sport, în Turnu Măgurele. Sălile vor fi omologate și pentru competiții județene  

Data publicării:
230415 sali sport

Aproape 2 milioane de euro va cheltui Compania Națională de Investiții pentru construirea a 2 săli de sport în municipiul Turnu-Măgurele, deși în oraș nu există cluburi de baschet sau handbal de performanță. Sălile vor fi omologate și pentru competiții județene şi vor fi ridicate în incintele unor unități școlare. Primăria va suporta cheltuielile pentru introducerea utilităților

Prima sală de sport va fi construită în curtea Școlii nr 4 pe o suprafață de peste 500 de metri pătrați. Va avea 102 locuri și va costa 900.000 de euro. Lucrările au început în urmă cu câteva zile și vor fi gata peste 6 luni.

O sală de sport identică va fi construită la o altă școală din oraș. Aici există deja o sală de sport, însă autoritățile susțin că este neîncăpătoare și veche.

Costurile construcțiilor vor fi suportate integral de la bugetul de stat, printr-un program al Ministerul Dezvoltării Regionale. Sălile vor fi folosite exclusiv de elevi, pentru că în oraș nu există cluburi de baschet sau handbal de performanță.

La cele două școli din Turnu-Măgurele studiază aproximativ 1.000 de elevi. Primăria are în plan și construcția unui stadion de 3 milioane de euro, tot cu bani de la Compania Națională de Investiții, pentru echipa de fotbal a orașului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri