Sărbători fără prime pentru unii angajaţi din Oltenia

Data publicării:
121213 prime

Sfârşitul de an se anunţă fără prime pentru angajaţii marilor companii din Oltenia. Salariaţii gigantului Oltchim nu vor avea parte de bonusuri la final de an, având în vedere situaţia financiară precară a regiei, iar la Complexul Energetic Oltenia sindicaliştii negociază cu administraţia acordarea de bonusuri. Mai fericiţi sunt angajaţii Ford de la Craiova, dar şi cei ai Alro Slatina. În administraţia publică din Craiova, de prime de Crăciun vor avea parte doar angajaţii instituţiilor care au făcut profit.

Cei peste 2.500 de angajaţi ai companiei Oltchim nu vor primi prime de Crăciun, anul acesta. Având în vedere că privatizarea combinatului a eşuat, iar situaţia financiară nu este deloc îmbucurătoare, salariaţii se vor mulţumi doar cu o parte din salariile restante şi cu o mică atenţie în plus.

Veşti bune nu sunt nici pentru salariaţii Complexului Energetic Oltenia. Sindicaliştii negociază cu administraţia acordarea de prime conform contractului de muncă, însă nu s-a ajuns la un compromis. Mai mult, conducerea CEO a decis să introducă în şomaj tehnic de anul viitor, periodic, pe toţi cei 19.000 de angajaţi. Dintre marii angajatori, mai fericiţi sunt cei aproximativ 3.000 de angajaţi ai uzinei Ford din Craiova. Aceştia vor primi bonus de Crăciun o primă de aproximativ 1.200 de lei.

De asemenea, cei peste 3.000 de angajaţi Alro Slatina vor beneficia în plus de 75 la sută din salariul de bază, plus tichete cadou. Nici pentru angajaţii din administraţia publică locală nu sunt veşti bune. Cei aproximativ 500 de salariaţi din cadrul Primăriei Craiova nu vor primi nici un leu în plus anul acesta, pentru că legislaţia nu le permite să acorde prime sau bonusuri, deşi bani sunt în buget.

Mai fericiţi sunt cei peste 700 de angajaţi ai Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova. Ei vor beneficia de prima prevăzută în contractul colectiv de muncă. 

Nici angajaţii SC Termo Craiova SRL nu vor primi bonusuri. Pentru că regia are datorii mari către Complexul Energetic, anul acesta nu se vor acorda prime. Bani în plus vor primi angajaţii Regiei de Transport Craiova, dar şi cei de la Pieţe şi Târguri. Conducerea Consiliului Judeţean Dolj încă nu a anunţat dacă va acorda prime anul acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri