Scandal la înlocuirea unor conducte de gaz. Jandarmii au intervenit pentru aplanarea conflictului

Data publicării:
STIRE

Scandal la ieşire din Craiova, din cauza lucrărilor de înlocuire a unor conducte de gaz. Lucrătorii veniţi dis-de-dimineaţă s-au trezit cu un cetăţean care, cu o hotărâre judecătorească în mână, a susţinut că este proprietar al terenului din 2009. Şi de aici un întreg scandal în care au intervenit jandarmii cu câini. Autorităţile susţin că sunt lucrări de interes naţional şi n-au nevoie de acordul proprietarului. Ba mai mult, terenul ar fi de fapt în proprietatea statului.

Bărbatul a încercat să ceară explicaţii reprezentanţilor firmei de gaz. Doar că nu a mai avut cui.

Şi pe măsură ce omul insistă să înţeleagă de la cei care fac lucrări, de ce au intrat fără acordul lui, scandalul continuă.

Şeful celor peste 30 de jandarmi chemaţi să asigure ordinea şi liniştea pentru desfăşurarea lucrărilor ne lămureşte cu privire la prezenţa lor şi a câinilor de urmă acolo.

„Asigurăm măsurile de ordine publică în baza ordinului emis de către preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi anume prefectul judeţului Dolj (...) Este vorba despre înlocuirea unei conducte de gaz într-o zonă restricţionată”, a spus Ionuţ Ţapu, purtător de cuvânt IJJ Dolj.

Terenul, care a fost împrejmuit cu benzi care semnalizează zona periculoasă, are o poveste specială. A aparţinut Societăţii de Cercetare Şimnic. A trecut printr-o hotărâre a prefectului din proprietate publică în proprietate privată şi aşa a ajuns în administrarea unui cetăţean care l-a vândut mai departe actualului proprietar. Între timp, staţiunea a anulat în instanţă hotarârea prefectului şi a trecut la anularea titlurilor de proprietate existente, printre care şi cel al cetăţeanului cu pricina. Pentru că nu avea titlu emis, ci doar hotărâre judecătoarească, omul s-a trezit desproprietărit.

„Cel mai mare abuz către o persoană fizică, care are câştigată în instanţă o hotărâre definitivă şi irevocabilă””, a spus Marius Firan.

Bărbatul susţine că din 2009 tot încearcă să lămurească lucrurile şi în acest timp a tot încercat să obţină titlul de proprietate de la Oficiul de Cadastru, dar nu i s-a dat. Actuala conducere a instituţiei prefectului susţine că omul nu este proprietar. Hotărârea pe care o are pe teren nu poate fi pusă în aplicare, pentru că obiectul, adică terenul, nu mai există, pentru că este în proprietatea statului.

„Prin sentinţa civilă nr. 18837/215/2008 a Judecătoriei Craiova, definitivă şi irevocabilă, suprafaţa de teren solicitată este în domeniul public al statului”, a spus Camelia Cazacu, purtător de cuvânt Prefectura Dolj.

Omul aşteaptă acum cu hotărârea în mână şi cu banii daţi să găsească o soluţie pentru rezolvarea problemelor lui. Între timp, lucrările continuă pe terenul lui şi vor afecta câteva hectare de culturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri