Scorpionii Negri s-au întors acasă

Data publicării:
140714 SCORPIONI

După aproape 6 luni petrecute în Afganistan, 60 de militari ai batalionului 20 din Craiova, s-au întors acasă. Scorpionii negri au ajuns pe aeroportul din Bănie cu un avion Hercules, unde au fost întâmpinaţi de autorităţi, dar şi de familii. Aceştia au luat parte la ultima misiune desfaşurată de armata română în Afganistan. Până pe 18 iulie, toţi militarii români aflaţi în misiunie vor reveni în ţară.  

Dupa aproape şase luni şi 1.900 de misiuni, militarii au călcat pe pământ românesc. Fericiţi, emotionaţi şi cu dor de casă.

"Întoarcerea acasă este tot timpul foarte frumoasă, nu are cum să fie altfel. Este o nerăbdare tot timpul. Este practic o împlinire a acestei nerăbdări, această întoarcere acasă.",a spus un militar.

"De ce v-a fost cel mai dor acolo în cele cinci luni?

-De părinţi, de familie, de toţi cei dragi mie.

-Aţi mai pleca dacă s-ar ivi ocazia?

-Noi suntem militari şi trebuie să ne asumăm responsabilitatea orice s-ar întâmpla.", a spus un alt militar.

Militarii romani au efectuat misiuni de patrulare şi escortă în provincia Zabul, într-un mediu foarte ostil.

"Provocatoare. Nici o misiune nu seamană cu cealaltă. Este o provocare pentru militari. Dacă militarii nu sunt pregătiţi, misiunea nu îşi atinge scopul şi obiectivul. Noi considerăm că ne-am îndeplinit misiunea.", a precizat lt.col Cătălin Jianu, comandantul Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri".

"Incredibil, primul sentiment este culoarea verde. Totul aici este altfel, altă natură, vie, plăcută, frumoasă, alt aer. Acolo este cald, mult mai cald, mult praf.", a povestit lt.col Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri".

Retragerea scorpionilor a început în luna februarie, iar până acum au ajuns acasă 500 de scorpioni negri şi 100 de scorpioni roşii. Până pe 18 iulie, militarii se vor întoarce acasă în efectiv complet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri