Simulare de accident aviatic. La eveniment au participat peste 200 de angajaţi ai structurilor MAI din Dolj

Data publicării:
250315 accident

Accidentele aviatice care au avut loc în ultimii ani au determinat autorităţile locale din Dolj să facă mult mai multă pregătire pe intervenţii în caz de urgenţă. Cu atât mai mult cu cât chiar aeroportul din Craiova a trecut prin situaţii critice în urmă cu 3 ani când peste 50 de pasageri dintr-o aeronavă care a ieşit de pe pistă au sărit rând pe rând de la peste trei metri înălţime pentru că avionul a derapat din cauza zăpezii. Imagini spectaculoase au creat astăzi angajaţii strucutrilor MAI din Dolj în cadrul unei simulări a unui accident aviatic, în caz, un Airbus cu 148 de pasageri la bord care se deplasa de la Bucuresti la Craiova a aterizat de urgenţă

Ajutorul pentru victimele simulării a venit din partea angajaţilor MAI care după ce au primit semnal de urgenţă de la pilot că trenul de aterizare al avionului nu a mai putut fi desfăcut, au trecut imediat la împrăştierea unui asflat de spumă care să reducă riscurile la aterizare.

La faţa locului au apărut pompierii de la ISU Dolj care au intervenit pentru scoaterea victimelor care au fost transportate de urgenţă, la spital. O parte a avionului a luat foc şi a fost nevoie de intervenţia elicopterului SMURD pentru transportul uneia dintre victime.

Pentru o găsire mai rapidă a victimelor căzute la mare distanţă de avion au fost prezenţi şi câinii de salvare, şase la număr.

La simulare au participat peste 200 de angajaţi ai structurilor MAI din Dolj.

Este până acum cel mai mare eveniment de acest gen organizat în Oltenia iar autorităţile locale intenţionează să mai facă astfel de simulări, de această dată un accident aviatic pe un câmp unde intervenţia forţelor ar fi una mai dificilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri