Suspiciuni de infectare cu antrax în Olt. Trei persoane sunt internate la spital cu simptomele bolii

Data publicării:
080814 SUSPICIUNE ANTRAX

Au vrut să valorifice un animal muribund şi s-au îmbolnăvit. Doi bărbaţi de lângă Caracal, Olt, sunt suspectaţi de infecţie cu antrax, după ce au sacrificat o capră care era pe moarte. Până când vor avea un răspuns de la epidemiologi, autorităţile sanitar-veterinare au început să vaccineze toate animalele din zonă. În judeţ mai există un caz de suspiciune de antrax, dar într-o altă comună.

Bărbatul din Vişina, Olt, nu şi-a pus nicio secundă problema că animalul ar putea fi bolnav grav şi boala contagioasă. A sacrificat animalul şi a trimis carnea unei rude din Dobrosloveni, să facă pastramă. Măcelarul de ocazie s-a înţepat însă într-un os al caprei şi a ajuns primul la spital.

“Primul caz este vorba despre un pacient în vârstă de 60 de ani, din Dobrosloveni, care s-a prezentat la compartimentul de primiri-urgenţe pentru febră şi adenopatie axilară stângă pe data de 6 august, în cursul după-amiezii, la ora 18:30, care avea şi leziuni cutanate sugestive pentru infecţia cu antrax”, a precizat Mihnea Tuţă, director medical Spitalul Caracal.

În această dimineaţă, însă a ajuns la urgenţa Spitalului din Caracal şi proprietarul caprei, cel care a sacrificat-o, cu aceleaşi simptome. A fost şi el internat. Rudele bărbatului sunt îngrozite.

Imediat după ce medicii de la Caracal au dat diagnosticul de suspiciune de antrax, în judeţ s-a dat alarma sanitar veterinară. Specialiştii sunt în comuna Vişina, de unde provenea capra bolnavă, şi vaccinează toate animalele.

Nu sunt singurele cazuri de posibilă infectare cu antrax din Olt. O femeie din Coloneşti a ajuns la spitalul din Piteşti cu simptome ale bolii. În toate cele trei cazuri au fost prelevate probe şi trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, pentru a confirma diagnosticul. Rezultatul va veni cel mai devreme lunea viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri