Terenurile de la Deveselu, mai scumpe

Data publicării:
120914 DEVESELU

Afacerile imobiliare au înflorit în comuna Deveselu, după venirea americanilor. S-au scumpit şi casele, şi pământul. Apartamentele din Deveselu, dar şi cele din oraşul vecin, Caracal, au preţuri mai mari cu 50% faţă de 2012. Iar chiriile sunt comparabile chiar cu cele din Capitală.

La Deveselu proprietarii de terenuri agricole îşi freacă mâinile de bucurie. Un hectar de pământ se vinde acum şi cu 9.000 de lei, în condiţiile în care în 2012 nu trecea de 5.000 de lei. Cei în vârstă nu renunţă însă atât uşor la pământ, chiar dacă cererea este mare.

Bine le merg afacerile şi celor care au speculat venirea americanilor şi au construit clădiri cu apartamente de închiriat.

Primarul spune la dezvoltarea pieţei imobiliare au contribuit şi utilităţile, apa potabilă, canalizare şi drumuri asfaltate.

Experţii imobiliari se aşteaptă ca preţurile terenurilor şi apartamentelor din Caracal şi Deveselu să atingă pragul maxim în 2015, când scutul de la Deveselu va deveni operaţional.

Deveselu va fi racordat în curând şi la magistrala de gaze, ceea ce va duce la o nouă creştere a valorii imobiliarelor în zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri