Un cățel din România, prieten pe viaţă cu o fată din Belarus

Data publicării:
101214 catel

Un cățel maidanez din România, prieten pe viaţă cu o fată din Belarus. Tamara a venit în ţara noastră pentru 11 luni, ca voluntar, şi în timpul unei călătorii l-a găsit pe marginea drumului pe Panda, un cățel de câteva zile. S-a îndrăgostit pe loc de el şi a decis să îl adopte şi să îl ia cu ea acasă. Era prea mic însă, nu a avut acte şi Panda a rămas în ţară, la o persoană cu suflet mare. Acum se străduiește să îl aducă în Belarus, prin orice mijloace.  

Tamara a făcut apel pe reţelele de socializare să fie ajutată să o aducă pe Panda la Moscova, acolo unde stă ea. A găsit un voluntar care poate să o ducă de la Chişinău la Moscova. Acum caută o variantă ca prietena ei să ajungă de la Craiova la Chişinău.

„Pentru mine este ca o fiică, nu îmi imaginez că ar putea să fie în altă parte cu altcineva, îmi fac mereu griji pentru ea, nici măcar nu pot să dorm normal de două luni”, spune Tamara Narmaniya

Tamara a venit în România ca voluntar, să militeze pentru donarea de sânge. A găsit-o pe Panda părăsită la marginea drumului şi a adoptat-o imediat. Au fost nedespărţite până în octombrie, când Tamara a plecat acasă. Căţelul era prea mic pentru a fi transportat.

„Tamara are nevoie ca acest câine să fie cu ea, a crescut fără ea şi pentru că îl ştie de când era mic, legătura dintre ei este extraordinară”, spune Ian Nsrat, voluntar.

A lăsat-o pe Panda a rămas în grija unei familii din România. Stă la curte, iar din când în când vine şi la voluntarii cu care a lucrat Tamara. Ataşamentul de stăpână se simte.

„Era şi obişnuit cu acelaşi stăpân de mic şi nu a fost chiar uşor să treacă la o altă familie care mai posedă un câine. Nu aş spune că e o adaptare prea uşoară, dar ne-am străduit”, a spus Georgiana Ruiu.

Pe reţelele de socializare a început o campanie de ajutorare a Tamarei. Până acum a găsit pe cineva dispus să o transporte de la Chişinău la Moscova. Mai rămâne însă o bucată de drum.

„Din păcate, oamenii nu reacţionează aşa cum ne-am dori şi cum ar fi frumos, cum ne-am aştepta. Cineva chiar îmi spunea că nu putem să îi spunem că a fugit căţelul, ce atâta stres? Eu vreau să cred că putem lupta pentru visurile noastre”, a spus Silvia Puiu, lector Universitatea din Craiova.

Până atunci, prietenii din România îi alină dorul cu mesaje, poze şi filmuleţe cu Panda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri