"Vocile Olteniei", vocile comunității

Data publicării:
121113 vocile beta

În urmă cu un an, emisiunea „Vocile Olteniei” propunea telespectatorilor un spațiu al dezbaterii și al dialogului bazat pe argumente, informații verificate și obiectivitate. Prin credibilitate și profesionalism, emisiunea a câștigat rapid încrederea oltenilor. Personalități ale scenei politice, culturale și administrative au analizat la „Vocile Olteniei" cele mai importante teme ale zilei cu impact regional.

Dezvoltare, competiție, performanță, controverse, probleme, reconstrucție. Capitala istorică a Olteniei, Craiova și-a păstrat intact uriașul potențial de dezvoltare. Cetatea Banilor încearcă acum să-și recâștige măreția de odinioară și vrea să devină Capitala Culturală Europeană în 2021.

„Craiova este şi a fost dintotdeauna principalul oraș al părţii acesteia de Românie. Craiova nu a însemnat numai industrie, a însemnat cultură, a însemnat școală, a însemnat teatru, muzică, poezie, drept pentru care ideea unei Capitale Culturale Europene la Craiova m-ar bucura foarte mult", spunea istoricul Adrian Cioroianu.

„Vocile Olteniei" a devenit spațiul în care opiniile tranșante, replicile pertinente, observațiile argumentate se întâlnesc în fiecare seară. Susținem valoarea cuvântului și avem încredere în viziunea oamenilor care spun adevăruri.

„Este foarte mare diferență între a ști și a crede că știi. Este una dintre problemele fundamentale ale țării noastre și ale neamului românesc. În toate sectoarele a scăzut foarte mult numărul profesioniștilor", preciza actorul Dorel Vișan.

La „Vocile Olteniei" am căutat permanent răspunsuri, lămuriri, explicații. Am pus întrebări în numele și pentru binele dumneavoastră. Deciziile importante au fost dezbătute cu atenție în emisiunile noastre. Regionalizarea este o temă națională, care va avea efecte sociale majore. La „Vocile Olteniei" am prezentat în amănunt acest proiect care va schimba România.

„Subiectul regionalizării este un subiect mult mai pasionant pentru cetățeni pentru că îi afectează, de la identitățile locale sau județene, până la temerile legate de apariția regiunilor, până în momentul acesta este mai degrabă o idee generală, decât o precizare foarte clară asupra regionalizării", a spus la Vocile Olteniei Cristian Pârvulescu, președintele „Pro Democrația".

Craiova se mândrește cu o moștenire culturală excepțională, iar „Vocile Olteniei" este emisiunea care a promovat permanent valorile autentice. Spiritul inconfundabil al acestui colț de Românie a ajuns până în cele mai îndepărtate țări ale lumii.

„Primarul din Melbourne spunea că: Dacă aș fi cheltuit toți banii acestui festival doar ca să aduc aici trupa Teatrului Național din Craiova, cu Titus Andronicus și tot nu aș fi regretat nimic. Am fost cu un alt spectacol și în dosarul de presă un englez spunea: Mi-aș vinde și sufletul ca să mai văd încă odată acest spectacol - era vorba de Faust, care se prezenta la Edinburgh", povestea Ilie Gheorghe, actor al Teatrului Național „Marin Sorescu" Craiova, la „Vocile Olteniei”.

Vrem să schimbăm viitorul și pentru asta avem nevoie să ne cunoaștem trecutul. La „Vocile Olteniei" am adus permanent în atenție faptele care ne afectează prezentul. Ca să înțelegem cum ne influențează faptele traiul de zi cu zi, trebuie să știm să le intrepretăm corect. În exclusivitate la Digi24 Craiova, istoricul Lucian Boia a explicat de ce este necesar un asemenea demers.

„Ar merita să facem o istorie deschisă, o istorie inteligentă, în care fiecare să vină cu propria judecată și să aprecieze lucrurile nu în funcție de ceea ce a citit într-o carte. Nu sunt mulți care au citit într-o carte. Bine, dar în altă carte vei citi altceva. Încearcă să judeci și cu propria ta minte această istorie", spunea Lucian Boia, istoric.

Dialog, opinii, controverse, soluții, întrebări, influențe, hotărâri. În ultimul an, „Vocile Olteniei" a devenit un reper de normalitate, un spațiu în care deciziile sunt analizate obiectiv, argumentat, documentat și clar. Vă invităm să rămâneți alături de noi și de acum înainte.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri