Piramida de la Piteşti, lăsată în paragină. Structura construcţiei avea beneficii asupra plantelor şi oamenilor  

Data publicării:
120515 piramida

Un proiect ambiţios al lui Ceauşescu a ajuns o ruină pe care nimeni nu o revendică. O piramidă de metal și sticlă fost construită în anii '80, lângă Pitești, pentru a se studia așa numitul efect de piramidă. Ce s-a petrecut insă în interiorul ei, până să cadă în paragină și uitare, a întrecut orice așteptare a cercetătorilor. Specialiştii spun că plantele creşteau spectaculos, cu o viteză mult mai mare decât într-un mediu natural şi că structura avea efect și asupra oamenilor.

Gheorghe Bălan a lucrat mai mult de 10 ani aici. A fost administratorul Centrului de Cercetare. Spune că în piramidă s-au întâmplat multe lucruri neobișnuite. Nu poate uita un experiment simplu, legat de cristalizarea unor săruri, mai exact o soluție simplă de sulfat de cupru, pusă la cristalizat în centrul de greutate al piramidei.

De-a lungul anilor s-au creat multe legende legate de strania piramidă. Oamenii din zonă spun că acolo se întâmplau lucruri paranormale.

Oamenii de stiinţă vorbesc de aşa numitul efect de piramidă, de care aflaseră şi vechii egipteni.

Construcția Piramidei amplasate în cadrul Stației de Epurare Piteşti a început în anul 1983 şi a fost finalizată în noiembrie 1985, fondurile necesare fiind alocate de către Ministerul Agriculturii şi C.N.S.T. Are 1.800 de mp şi 15 m înălțime. În acest moment nimeni nu știe în proprietatea cui este. Facultatea de Ştiinţe din Piteşti a încercat să o includă într-un proiect, dar nu a reuşit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri