DOLJ. Artişti din toată lumea au fost invitaţi la Cetate, la conacul Barbu Drugă

Data publicării:
250815 conac

Conacul Barbu Drugă a fost transformat în rezidenţă pentru artişti. În fiecare vară, sculptori din întreaga lume sunt invitaţi de proprietara conacului, critic de artă, pentru a-şi da drumul la imaginaţie şi pentru a crea adevărate capodopere. Operele sunt expuse la galerii de artă din Bucureşti sau din Europa.  

Simon este un tânăr artist din Italia. Anul acesta a fost invitat la conac pentru a crea liniştit, în natură. A realizat o lucrare folosind lemne vechi din vechile grajduri ale proprietăţii.

Un alt artist crează sculpturi având ca inspiraţie spaţiul pus la dispoziţie.

Şi grădina proprietăţii este un loc bun pentru a crea în linişte. Un alt artist, Cristian Răduţă, realizează sculpturi folosind diverse materiale, dintre care unele reciclabile.

Artişti din toată lumea, invitaţi la conacul Barbu Drugă din Cetate, au la dispoziţie o proprietate de mai multe hectare şi un fost hambar de cereale pentru a-şi pune în practică ideile.

Conacul boierului Barbu Drugă a fost revendicat de descendenţii săi în anul 2004, iar din 2007 Joana Grevers organizează aici, în fiecare vară, o reşedinţă de artă. Joanna este critic de artă, membru al comitetului Pennz Guggneheim Veneţia şi membru în bordul de achiziţii TATE London.

La primele şapte ediţii, rezidenţa a fost organizată de Fundaţia Joana Grevers, din fonduri proprii, iar anul acesta, pentru prima dată, statul român a sprijinit iniţiativa. În perioada comunistă, conacul Barbu Drugă a fost sediul unei Cooperative Agricole de Producţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri