Licitaţii fictive, echipamente medicale fără licitaţie. Sunt concluziile controlului Curţii de Conturi la Spitalul din Rm. Vâlcea

Data publicării:
300115 licitatii fictive

Licitatii fictive, preturi pe medicamente supraevaluate dar si echipamente medicale achizitionate fără livitaţie. Sunt doar o parte dintre concluziile unui control al Curtii de Conturi la Spitalul din Rm Valcea. Prejudiciul estimat este de peste 400.000 de lei. Raportul poate fi contestat în termen de 15 zile de conducerea spitalului şi abia apoi va deveni oficial şi va produce efecte. Astfel, actualii manageri ai spitalului ar putea plăti din buzunar prejudiciul şi chiar sancţionaţi penal.

Inspectorii Curţii de Conturi au ajuns la Spitalul din Râmnicu Vâlcea la solicitarea Consiliului Judeţean Vâlcea. Faptele sesizate s-au dovedit adevărate. Rezultatul preliminar al controlului vorbeşte de un prejudiciu estimat la aproape 430.000 de lei. Iar nereguli, nenumărate. Aşa că pacienţii au alergat la farmacii după medicamentele pe care spitalul trebuia sa le aibă.

Şi achiziţia de materiale sanitare e pusă sub semnul întrebării de inspectorii Curţii de Conturi. S-au cumpărat produse cu preţuri de zeci de ori mai mari decât cele de pe piaţă prin acte adiţionale şi nu prin licitaţie. Managementul spitalului are însă, explicaţii.

Conducerea spitalului are la dispoziţie 15 zile pentru a contesta raportul. În cazul în care concluziile rămân valabile actualul management va plăti din buzunar prejudiciul şi va răspunde şi penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri