Început de martie, pe pârtie. S-a schiat în prima zi de primăvară, la Rânca

Data publicării:
020315 ranca

Au sărbătorit prima zi de primăvară pe schiuri. Vorbim de mii de turişti care au umplut pârtiile din staţiunea Rânca şi au profitat poate de ultimul weekend cu zăpadă. Pentru proprietarii de pensiuni a fost mană cerească, pentru că staţiunea a avut un grad de ocupare ca în plin sezon de iarnă

Copiii au fost cei mai fericiţi pentru că la baza pârtiei de schi au avut parte de locuri ideale pentru săniuş. Sute de familii au venit să petreacă un weekend reuşit la Rânca unde peisajul a fost unul ca în plin sezon de iarnă.

Cosmin Stuparu - reporter Digi24 Craiova: „Deşi este prima zi de primăvară peisajul în staţiunea Rânca este unul de iarnă veritabilă. Ninge abundent, stratul de zăpadă are aproape un metru grosime iar pe pârtie sunt sute de amatori de sporturi de iarnă".

Instructorii de schi au avut de lucru din plin pentru că foarte mulţi au venit pe pârtie pentru prima oară şi au vrut să se iniţieze în acest sport.

Pentru doamne şi domnişoare a fost un 1 Martie perfect iar atmosfera de pe pârtie a fost cel mai frumos cadou de mărţişor.

Proprietarii de pensiuni spun că numărul mare de turişti le-au adus câştiguri care îi ajută să recupereze din pierderile provocate de închiderea Transalpinei vara trecută.

"Per toată Rânca, per general, cred că a fost 70-75 % ocupată. Foarte multă lume doritoare de schi ,de zăpadă", a spus Constantin Penescu - proprietar pensiune.

Rânca rămâne deschisă amatorilor sporturilor de iarnă pentru că se preconizează că zăpada va mai ţine şi până weekendul viitor când se va organiza şi Cupa 8 Martie la schi pentru reprezentantele sexului frumos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri