Ambulatoriu modern, dar nefolosit. Aparatura medicală stă în cutii la Ambulatoriul Spitalului Județean din Craiova

Data publicării:
spital 1

Aparatură medicală nouă de două milioane şi jumătate de euro stă în cutii la Ambulatoriul Spitalului din Craiova, pentru că nu poate fi montată. Nici clădirea reabilitată cu bani europeni nu poate fi dată în folosinţă pentru că proiectul nu respectă normele de siguranţă şi nu poate primi aviz de funcţionare. Pentru a intra în legalitate, autorităţile trebuie să găsească acum alt proiectant, un alt constructor şi să cheltuiască alţi bani.

Sute de pacienți trec zilnic prin Ambulatoriul Spitalului Județean Craiova. De doi ani, oamenii se înghesuie în cabinetele Ambulatoriului pentru copii.

Ambulatoriul Spitalului, complet reabilitat și în care s-au investit 7 milioane de euro, bani europeni, este închis pentru că nu are aviz de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgențã. Aparatura nouă cumpărată anul trecut stă în cutii.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a refuzat să dea aviz de funcționare Ambulatoriului pentru că proiectul nu respectă normele de securitate împotriva incendiilor. Reprezentanții Consiliului Județean spun că vor cere despăgubiri în instanță firmei care a greșit proiectul.

Constructorul nu a putut fi contactat pentru a-şi prezenta un punct de vedere. Acum, Consiliul Judeţean Dolj va organiza o altă licitaţie pentru angajarea unui nou proiectant şi a unui alt constructor pentru remedierea problemelor. Totul va costa însă alte câteva sute de mii de lei, bani din bugetul judeţului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri