Prime de Paşte pentru mineri. De la 1 iunie, CEO va disponibiliza peste 2.000 de oameni  

Data publicării:
250315 prime

Cei 19.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor lua prime de Paşte, câte 700 de lei fiecare. Condiţia este ca până la 30 martie toate sindicatele din companie să semneze noua formă a contractului colectiv de muncă. În documentul negociat sub medierea ministrului Economiei, conducerea a acceptat păstrarea primei de Paşte la aceeaşi valoare ca şi până acum. La rândul lor, sindicatele au fost de acord cu disponibilizarea, de la 1 iunie, a 2.000 de angajaţi care vor primi între 2 şi 4 salarii compensatorii

Cei 19 mii de angajaţi vor lua prima de Paşte în luna aprilie, sub formă de bonuri de masă. Oamenii spun că este un ajutor semnificativ pentru ei.

Administraţia Complexului spune că primele vor fi acordate dacă va fi semnat, până pe 30 martie, contractul colectiv de muncă pentru anul 2015. Liderii de sindicat dau însă asigurări că acest lucru se va întâmpla.

Peste două zile, liderii de sindicat vor începe negocierile cu administraţia pentru disponibilizarea a 2.000 de persoane. Managerul companiei a prezentat un plan de eficientizare pe care să-l prezinte Fondului Monetar Internaţional care prevede închiderea a două cariere şi 4 grupuri energetice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri