Autobuze vechi pe străzile oraşului. Mijloacele de transport public au peste 800 000 de km la bord

Data publicării:
reparatii autobuz

Ultimele autobuze noi au fost cumpărate în 2008 şi nu au fost scoase din uz, deşi vechimea şi numărul de kilometri la bord reflectă starea lor de funcţionare.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: "Acest autobuz este din 1996 şi are la bord aproape un milion de kilometri. Deşi ar fi trebuit să fie casat în urmă cu mulţi ani, cei de la Transurb îl păstrează pentru a tracta alte autobuze care rămân în trafic."

În 2014, ar trebui să iasă din uz aproape 30 de autobuze care au depăşit cei 800.000 km la bord.

Genica Totolici, director Transurb Galaţi: "Anul acesta ar trebui să iasă din uz cam tot ce înseamnă Cobre, marca Cobra, aduse din Turcia în 2001, 2003. Au peste 750.000 de km, avem şi cu 950.000 de km la bord."

Călătorii spun că şi-ar dori să fie schimbate autobuzele vechi.

În primul rând, trebuie scoase acele bombiţe mici, Isuz-urile alea, care nu mai au niciun sens. Dacă mai prinzi şi la o oră de vârf unul de ăla, n-ai nicio şansă să mergi civilizat" a spus un călător.

Autorităţile locale au cerut un împrumut de 100 de milioane de lei pentru înoirea parcului auto.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primărie Galaţi: "Întenţionăm să cumpărăm mai multe mijloace de transport în comun, total nepoluante, ecologice pentru că aceasta este politica Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare."

Însă, în urma acestui împrumut, societatea de trasport urban va beneficia de prea puţine mijloace de transport.

Genica Totolici, director Transurb Galaţi: „La BERD avem doar 14 troleibuze, avem reţeaua de contact. Trebuie şi reţeaua de contact toată înlocuită. Şi, în acelaşi timp, din acest împrumut, din câte am înţeles, se va da ceva şi pentru ticketing."

Şanse de achiziţionare a unor autobuze noi sunt abia în 2015.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri