Ciuperci champignon de Şendreni

Data publicării:
ciupercarie1

În 2007, Vasile Dicu şi-a vândut casa şi a început afacerea cu ciuperci.

Vasile Dicu, producător ciuperci: „Am luat bani frumoşi pe ea şi cu banii de acolo am deschis ciupercăria. Nu mi-a părut rău că am renunţat la casă pentru că nu aveam altă soluţie."

Bărbatul munceşte fără întrerupere în halele cu ciuperci şi are grijă de ele la fel cum se îngrijeşte de nepoţii săi..

Vasile Dicu, producător ciuperci: „Exact ca unui copil nou-născut. Aţi născut, îl creşteţi, îi daţi lapte, îl spălaţi, tot, tot, tot, până când ajunge mare. Când ajunge mare l-ai recoltat şi l-ai pus în tigaie".

Alături de Vasile, munceşte cot la cot şi fiul său Bogdan.

Bogdan Dicu, fiul lui Vasile: „Eu mă ocup de vânzarea ciupercilor. Pasiunea mea este să aduc cât mai mulţi bani în companie. Tatăl meu se ocupă mai mult de producţie, tehnologie şi tot ce este nevoie pentru a creşte ciupercile mari."

Iar producţia nu este deloc mică.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi„După o lună de muncă, familia Dicu reuşeşte să scoată pe piaţă, dintr-o singură sală de producţie, aproape cinci tone de ciuperci."

Calitatea mărfii, seriozitatea şi munca depusă de cei doi sunt punctele forte cu care reuşesc să se menţină pe piaţă. Iar, clienţii nu întârzie să apară.

Bogdan Dicu, fiul lui Vasile: „De şapte ani, de când suntem pe piaţă, suntem singurii din judeţ care am reuşit să menţinem o colaborare strânsă cu marile supermarketuri din zonă."

Chiar dacă prima producţie a fost un eşec, cultivatorii de ciuperci din Şendreni livrează acum marfă atât în Galaţi, dar şi în Brăila şi Constanţa.


Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri