Fişe de lucru în locul manualelor 

Data publicării:
elevi clasa1

Elena Ailincăi - învăţător clasa a II-a  "Aici am selectat exerciţii pentru scrierea cuvintelor care se scriu cu M înainte de B sau P. Eu am selectat, am lipit apoi pe un alt suport de hârtie, apoi am tras la xerox, aici este scrisul meu şi numerotarea exerciţiilor este făcută de mână" .

De pe astfel de fişe învaţă copiii din clasele I şi a II-a care nu au manuale.

Cadrele didactice spun că atât ele, cât şi elevii au fost nevoiţi să se adapteze situaţiei şi că încearcă să se descurce aşa cum pot. Iar asta implică un efort sporit din partea dascălilor care consumă timp şi resurse materiale din bugetul propriu pentru redactarea şi multiplicarea fişelor de lucru ale elevilor.

Elena Ailincăi - învăţător clasa a II-a: "Îmi procur auxiliarele şcolare de la diverse edituri, le consult şi nu le trag pur şi simplu la xerox, selectez şi îmi alcătuiesc fişe, lucru pe care îl fac acasă. Cât îmi permite şi acasă resursa materială, îmi trag acasă la xerox, la imprimanta personală, fişe. Dacă am prea multe vin la şcoală".

Rodica Ştefănică - învăţător clasa I: "Multiplicarea fişelor, deocamdată, este asigurată la nivelul clasei. Avem copiator la clasă, avem hârtie de copiat, munca pot să spun că este numai a mea pentru că trebuie să selectez şi să concep aceste fişe".

După ce sunt evaluate de învăţători, fişele de lucru ajung acasă la părinţi pentru a fi semnate, iar în final se întorc la şcoală, acolo unde sunt stocate.

În sprijinul dascălilor vin şi părinţii care mai cumpără hârtie sau tuş pentru imprimantă.

Rodica Ştefănică - învăţător clasa I: "Dacă le solicit, cu siguranţă, da. Niciodată nu s-a întâmplat să solicităm ceva în folosul copiilor şi părinţii să nu reacţioneze pozitiv".

"Noi, părinţii, ne-am mobilizat şi am cumpărat tot ce era necesar pentru copii. Noi între noi, nu ne-a cerut nimeni bani. Noi singuri, pentru că am fost foarte preocupaţi întotdeauna, toţi din clasă, de ce au nevoie copii: fişe, manuale suplimentare pe care s-a lucrat" a spus un părinte.

Deşi noul an şcolar a început cu stângul, atât părinţii cât şi învăţătorii speră să se rezolve cât mai curând problema manualelor şcolare.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Bogdan Stănescu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri