Galaţiul, câştigător în domeniul firmelor virtuale

Data publicării:
tineri it

Galaţiul s-a remarcat la primul târg de firme simulate din ţară. Firma Smart Owl, formată din zece studenţi gălăţeni, a reuşit să impresioneze un juriu format numai din oameni de afaceri.

Ea se ocupă de crearea site-urilor web, cu promovarea lor online dar şi offline, prin materiale promoţionale, de a căror grafică se ocupă tot ei.

Ema Rusu, manager de marketing Smart Owl: "A fost o experienţă foarte reuşită. Am reuşit să colaborez foarte bine cu colegii, am legat prietenii, am realizat care este poziţia noastră chiar şi pe piaţa virtuală şi se pare că am şi câştigat".

Bogdan Pană este managerul general al firmei simulate şi crede că au fost mai mulţi factori care au contribuit la câştigarea premiului cel mare, de 10.000 de euro.

Bogdan Pană, manager general Smart Owl: "Ne-am diferenţiat prin acest brand, prin această bufniţă. Bufniţa este un animal înţelept se spune, care lucrează noaptea, ca şi programatorii".

Lucrul într-o firmă simulată este identic cu cel într-o firmă reală. Singura diferenţă este legată de faptul că tranzacţiile se fac doar virtual.

Toate aceste lucruri studenţii le-au aflat prin intermediul proiectului european SIMPRACT, care urmăreşte să-i înveţe pe studenti, în mod practic, cum să devină antreprenori.

Alexandru Căpăţână, responsabil proiect SIMPRACT: "Studenţii implicaţi în aceste stagii de firme virtuale au posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţile chiar dacă se antrenează într-un mediu virtual cu siguranţă competenţele dobândite îi vor ajuta foarte mult în afacerile reale".

Iar serviciile propuse de tineri sunt şi pe placul firmelor IT din Galaţi.

Gabriel Pandele, manager marketing firmă IT: "Da, sigur că ne-am ajuta aceste produse. Mi se par extraordinar de bune serviciile lor".

Proiectul european la care sunt partenere opt universităţi din ţară are o valoare totală de peste 17 milioane lei şi este în desfăşurare până în noiembrie 2015.

Firma virtuală Smart Owl va reprezenta România la următorul târg ce se va desfăşura, în aprilie, la Veneţia.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Dan Lare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri