Ghetou ilegal la marginea Galaţiului

Data publicării:
case chirpici1

Casele din chirpici de la marginea Galaţiului au fost ridicate ilegal pe terenul Primăriei Galaţi.

Oamenii de aici nu au nicio sursă de venit şi nici vreo şansă de a scăpa din mizerie. Pentru că mulţi dintre ei nu au nici măcar buletine, ei nu primesc asistenţă socială sau medicală şi nici nu se pot angaja.

"Casele astea noi le-am construit, din lut, cărămidă. Ne-am chinuit....Am stat mai la deal. Asta e a şaptea, a opta baracă pe care o fac de locuiesc" a spus un localnic.

"Trăim fără apă, fără lumină, rău. Dacă ne demolează ne ducem în stradă, nu avem unde să ne ducem" a declarat alt localnic.

În urmă cu doi ani, în zonă a fost construit un mare complex comercial. Pentru a igieniza zona, proprietarul terenului, Primăria Galaţi, a hotărât, în ceasul al nouălea, să pună la pământ cocioabele improvizate de lângă şoseaua de centură.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Căutăm cele mai bune soluţii pentru a desfiinţa acel cartier de locuinţe ilegale. Terenul va fi folosit în viitor pentru lărgirea drumului de centură. Niciuna dintre familiile care locuieşte abuziv în acel cartier improvizat nu este eligibilă penntru obţinerea unei locuinţe sociale".

Primăria vrea să grăbească procedurile de demolare, astfel că, de ceva timp, comunitatea de la marginea oraşului a intrat şi în vizorul poliţiştilor.

Aurelia Bogatu, purtător de cuvânt Poliţia Locală Galaţi: "Vreau să vă spun că persoanele respective proveneau nu numai de pe raza municipiului Galaţi, dar şi de pe raza judeţului, şi din Vaslui, Bacău, Bârlad".

Locuitorii din vecinătatate cer ca ghetoul să dispară, iar zona să fie igienizată.

"Primăria, de astă vară a zis că vine să îi demoleze şi a rămas ca în tren" a spus un gălăţean.

"Să-i ducă domnule de aici, de unde sunt ei, după acte. La Bacău, la Vaslui" a declarat alt localnic.

"Sunt necăjiţi, unde să se ducă, dă-i afară, împuşcă-i, omoară-i şi gata. Să-i demoloze, dar să le facă şi lor o garsonieră, să le dea să se ducă undeva" a spus alt gălăţean.

Pentru a benefica de o locuinţă socială de la Primărie, membrii comunităţii trebuie să aibă acte de identitate şi contracte de muncă.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri