Panouri solare, vandalizate. Primăria va înlocui echipamentele solare cu stâlpi de iluminat tradiţionali 

Data publicării:
parc distrus

În loc să fie un loc de relaxare pentru locuitorii din zonă, parcul aflat la intrarea în oraş, s-a transformat într-o veritabilă junglă: boscheţi în loc de gazon, fântâni arteziene nefuncţionale şi borduri în loc de alei pietonale.

Şi ca dezastrul să fie complet, hoţii au vandalizat toate panourile solare de pe stâpii din parc.

"Instalaţia de la panourile solare a fost deteriorată de colecţionarii de fier vechi, lipsa pazei a înlesnit furtul lor" a spus un gălăţean.

Primăria a demarat deja procedurile de achiziționare a unor noi echipamente, bazate însă pe tehnologia tradițională. Această măsură este criticată de ONG-urile de protecţie a mediului din Galaţi.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt al Primăriei Galaţi: "În acest moment am încheiat procedurile de achiziţie a unor noi echipamente, dorim să reparăm acest sistem şi să-l trecem pe curent continuu, clasic, care este şi mai uşor de întreţinut şi mai uşor de păzit"

Petruţa Moisi, preşedinte Centrul de Consultanţă Ecologică Galaţi: "Este un semnal. Înseamnă că, de fapt, oricine pune piedici din rea voinţă, prostie unor proiecte cu un scop foarte clar şi un impact asupra vieţii noastre, autoritatea face un pas înapoi".

Reprezentanţii Poliţiei Locale spun că nu au oameni suficienţi să patruleze în parc.

Aurelia Bogatu, purtător de cuvânt Poliţia Locală Galaţi: "Din cauza efectivelor reduse, agenţii noştri nu sunt în permanenţă în zona Parcului de la Selgros, însă pe timpul nopţii intervenţia rapidă patrulează în zonă".

Parcul era singurul din oraş iluminat cu panouri solare.

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri