Vaccinul antigripal întârzie

Data publicării:
caravana medic pacient-1

Pentru al treilea an consecutiv, la cabinetele medicilor de familie nu au ajuns dozele de vaccin, deşi aceştia au transmis Direcţiei de Sănătate Publică necesarul de doze, încă de la începutul lunii octombrie.

Situaţia se repetă pentru că Ministerul Sănătăţii semnează târziu contractele pentru cumpărarea vaccinului.

Valentin Boldea - purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Deocamdată ministerul este în procedură de achiziţie, vom fi anunţaţi în timp util să ridicăm vaccinul din depozitele ministerului".

În plină iarnă vaccinul nu mai creşte imunitatea, aşa cum ar fi făcut-o dacă ar fi fost administrat la începutul toamnei.

Mărăşescu Dumitru - medic de familie: "Perioada propice, din punctul nostru de vedere, trebuia să fie făcut măcar de pe la 15 octombrie, mai ales că trebuie să mai treacă o perioadă de aproximativ două săptămâni ca acel vaccin să-şi facă efectul asupra organismului".

Valentin Boldea - purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Persoanele cu afecţiuni cardiovasculare cronice, afecţiuni respiratorii cronice, persoanele cu diabet zaharat, personalul medical din unităţile sanitare precum şi persoanele cu vârsta de peste 65 de ani".

În lipsa vaccinurilor, unii pacienţi şi-au cumpărat singuri dozele şi au mers la medicul de familie pentru imunizare.

Mărăşescu Dumitru - medic de familie: "Sunt pacienţi care au întrebat dacă au venit vaccinurile. Mulţi dintre ei, dintre pacienţii mei, să ştiţi că şi le-au cumpărat şi au venit la cabinet şi le-am făcut deja".

Reprezenţanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi spun că pentru a acoperi nevoile tuturor persoanelor aflate în categoriile de risc este nevoie de aproximativ 70.000 de doze de vaccin.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri