21 de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat la un praznic

Data publicării:
MANCARE POMANA

În comuna Ciorteşti, judeţul Iaşi, mâncarea de la praznic a fost, pentru 21 de persoane, biletul direct spre spital. Pomenirea la care au participat oamenii a avut loc duminică. Imediat după ce au mâncat din pachetele primite, au început să se simtă rău.

"A venit acasă cu pacheţelul şi, după ce a mâncat, fiind flămândă. I-a fost foarte rău. Fiind multe persoane, au mai chemat alte ambulanţe. Au venit şi pompierii SMURD. Deci, după ce le puneau perfuzie, îi băgau în maşina pompierilor."

Irina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva"Iaşi: "Cei care au ajuns la noi, aveau o simptomatologie ceva mai zgomotoasă, că de asta au şi fost aduşi cu ambulanţa, febră, dureri abdominale, vărsături, senzaţie de greaţă."

Cei care au primit pachetele dar nu au mâncat din ele spun că unele alimente nu arătau bine.

"Pe bucăţica aceea de caş se lipeau degetele de caşul acela. Şi am zis: ei, nu mănânc, eu ştiu... M-a ferit Dumnezeu!"

"Carnea am văzut că se întindea, se făcea ca guma şi am aruncat-o la mâţă."

Familia care a făcut pomenirea susţine că alimentele împărţite erau proaspete: "Au făcut băieţii mâncare la Iaşi. Adică au cumpărat carne, au făcut friptură, sarmale, tartinere, ce a trebuit. Le-a adus aici şi le-a pus în caserole. A fost dimineaţă Sanepidul la o fată de-a mea care a fost cu mâncare şi a dat declaraţii acolo."

Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi: "Direcţia de Sănătate Publică a declanşat deja ancheta epidemiologică. Au fost recoltate probele din alimentele consumate. Din informaţiile pe care le deţinem în momentul de faţă şi se pare aceasta s-a declanşat de la friptura din carnea de porc ce se găsea în pachetele respective."

Persoanele internate în spital vor fi externate, în funcţie de stare, în următoarele zile. Vor afla însă abia săptămâna viitoare ce anume le-a provocat starea de rău, după ce inspectorii DSP vor face publice rezultatele anchetei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri