A început febra cazărilor în campusurile studenţeşti. La Universitatea de Agronomie studenţii nu sunt mulţumiţi de condiţiile din cămine

Data publicării:
CAZARE STUDENTI

Andreea este studentă în anul întâi la Facultatea de Zootehnie. A venit de la Botoșani și aștepta cu nerăbdare să-și cunoască noile colege de cameră. A fost dezamăgită de condițiile de cazare.

Dezamăgire s-a citit și pe chipul altor boboci. Plecați pentru prima dată de acasă, ei spun că și-ar fi dorit ca locul în care iși vor petrece primul an de studenție să fie mult mai primitor.

„Acceptabile prea puțin, trebuie dat un var pe pereți, trebuie schimbate multe, curățenie de la A la Z.”

„Având în vedere că nu am plecat niciodată de acasă m-au surprins în mod negativ. Dar aștept să vină mama să facem curat.”

Unii dintre ei se consolează însă cu gândul că viața de cămin îi va ajuta să se acomodeze mai ușor cu noii colegi. În plus, economisesc bani.

„Nu dispun de banii necesari pentru a locui în oraș iar viața de student e viața de student, în chirie la apartament pot sta și peste câțiva ani.”

„Ar fi costat un pic mai mult și aici am și colegii de școală și va fi altfel.”

De aceeași părere este și conducerea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași, care susține că de la anul studenții vor avea un nou cămin pe lângă celelalte patru deja disponibile.

Gheorghe Savuța, prorector USAMV Iași: „La început, dar după aceea se obișnuiesc, socializează și până la urmă totul este bine. Al cincilea cămin nu este în reparații, este în construcții, este un cămin nou care va asigura condiții ultra moderne, însă având în vedere dificultățile financiare încă nu a fost finalizat, la anul va fi sigur.”

Dacă joi au avut prioritate studenții de anul I, în weekend va veni și rândul tinerilor din anii doi, trei și patru să se cazeze. La Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară sunt înmatriculați 5.000 de studenți, însă doar 1.560 vor avea loc de cazare. În funcție de condiții, aceștia vor trebui să plătească între 150 și 250 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri