Accident de muncă. Un bărbat a murit strivit de un braţ de macara

Data publicării:
accident de munca

Echipa de muncitori se ocupa de lucrările de reamenajare a râului Bahlui. Victima a încerca să desfacă brațul macaralei, dar fără nicio măsură de protecție. Piesa grea, din metal, s-a desprins și nu a mai putut fi controlată. Inspectoratul teritorial de Muncă investighează accidentul.

În urmă cu două zile a mai fost un incident provocat de același utilaj. Transporta plăci din beton care la un moment dat s-au desprins, iar în urma impactului doi muncitori au ajuns la spital cu coastele rupte. Polițiștii fac, de asemenea, verificări.

ACTUALIZARE ORA 17:00. "Din primele cercetări, putem spune că au fost încălcate clar normele de securitate sănătate în muncă. Cei doi muncitori trebuiau să asigure efectiv acea lucrare astfel încât să nu se prăbuşească acel braţ. Vom face verificările următoare şi, bineînţeles, dacă se impun, chiar şi expertize tehnice, să vedem dacă macaraua răspundea în totalitate la normele pentru care este folosită şi, mai mult, vom face imediat, în zilele viitoare, o verificare atentă a tot ceea ce se întâmplă pe acel şantier, în acel punct de lucru," a declarat George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al ITM Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri