Accident feroviar la 20 de kilometri de Bacău. Un om a murit

Data publicării:
semnalizare cale ferata

Accidentul s-a petrecut după ce şoferul camionului a ignorat semnele de circulaţie şi nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată. Maşina de marfă a fost lovită în plin de tren, iar şoferul a murit pe loc. Câţiva dintre pasagerii aflaţi în primul vagon au fost răniţi.  

„Conform datelor furnizate de echipajele de la fata locului, ar fi vorba de o coliziune între un tren şi un autotir. Acesta din urmă a părăsit calea ferată fiind incendiat. Adică în momentul de faţă a ars. Şoferul autotirului a murit la impact. În rest, trenul nu a deraiat. Personalul din interiorul trenului a fost evacuat fără probleme. Echipajul SMURD e la faţa locului, evaluează situaţia, investighează fiecare persoană. În cazul in care va fi indeitificată o persoană cu leziuni, va fi preluată şi transportată în cel mai scurt timp la unitatea spitalicească. La faţa locului s-a deplasat şi o autospecială cu apă şi spumă, dar intervenţia e în desfăşurare”, a spus Alexandra Balica, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău la Digi24.

ACTUALIZARE ORA 18:00. Pentru că traficul feroviar este blocat între Valea Seacă şi Bacău, trenurile InterRegio care urmau să traverseze zona vor circula pe ruta deviată prin Mărăşeşti - Tecuci - Iaşi - Paşcani - Suceava. Companiile feroviare asigură transbordare auto în zona afectată pentru trenurile Regio, până la reluarea traficului. Iar cei care doresc să renunţe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor nefolosite, a anunţat CFR Călători într-un comunicat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri