Afacere inedită în Moldova. Doi tineri au deschis o firmă de curierat pentru pachetele trimise de părinți studenților

Data publicării:
filmat prin parbriz

În fiecare weekend, Liviu şi Cătălin merg cu maşina prin toată regiunea Moldovei, pe trei rute bine stabilite. Duc pachete studenţilor, chiar în campus şi le iau chiar de la parinţi de acasă. Afacerea au pus-o pe picioare cu gândul la propria lor studenţie în Iaşi, când stăteau în frig să aştepte mâncarea de acasă, din Suceava şi Vaslui, la autogară.

„Patru ani de zile am studiat şi eu într-un campus studenţesc din Iaşi şi cu aceleaşi probleme cu care se confuntă un student din ziua de azi care merge la gară să îşi ia pacheţelul m-am confruntat şi eu,” a explicat Liviu Anania, coordonator al proiectului.

Nu banii au fost principalul motiv pentru care au pornit acest proiect.

„Aici, când un client îţi cere un lucru nou, o rută nouă, îţi cere să faci ceva pentru el, te gândeşti: pot să fac sau nu? Şi dacă lucrul ăla pe care ţi l-a cerut e OK şi poate alţii pot beneficia de el, îl faci. Şi atunci o să ai mai mulţi clienţi fericiţi şi mulţumiţi,” a spus Cătălin Jitariu, asociatul lui Liviu. 

Afacerea are doar câteva săptămâni, dar au deja peste 30 de clienţi. Doina Simionesei are un băiat la facultate la Iași. A avut și alţi doi copii studenți și și-ar fi dorit ca acest serviciu să funcționeze de mai mult timp.

„Nici nu se compară, să umbli cu sacoșa prin gară. M-am dus în gară și n-am avut cui să o dau și m-am urcat in tren și am plecat la Iași cu tot cu mâncare, cu tot și am venit înapoi pănă seară că nu poți să-l lași flămând acolo,” a spus Doina Simionesei, părintele unui student.

Preţul pentru transportul unui pachet pleacă de la 5 lei şi poate ajunge până la 15 lei, în funcţie de mărime şi distanţa parcursă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri