Angajaţii FORTUS, a patra zi de proteste. Utilajele combinatului au fost scoase la vânzare pentru plata datoriilor

Data publicării:
PROTEST FORTUS1

Salariaţii FORTUS le cer guvernanţilor soluţii pentru achitarea datoriilor pe care le-au acumulat în lunile în care nu şi-au primit salariile.

„Am lumina de plătit acum, bănci pe care le mai am. Trebuia să plătesc lumina pe 15 mai, nu am plătit-o”, a spus un muncitor.

„Noi nu am luat bani de 60-70 de zile. Cu ce trăim noi? Se gândeşte cineva la noi?”, a spus un alt muncitor.

„Au spus că nu au soluţii. Dacă ăia nu au soluţii, noi de unde să găsim soluţii? Noi am învăţat să sudăm, să turnăm. Ei, capete luminate, trebuie să găsească soluţii”, a spus o altă persoană.

În acest moment, fostul combinat de utilaj greu funcţionează cu un sfert dintre cei 500 de angajaţi. Ceilalţi stau acasă şi aşteaptă plata salariilor restante. Astăzi a fost luată decizia ca o parte din utilaje să fie date spre vânzare, iar banii obţinuţi ar trebui să ajungă la salariaţi.

„O parte din utilje şi din halele nefuncţionale vor fi scoase la licitaţie spre valorificare, iar din aceste sume sper să se recupereze o parte din salariile restante şi o parte din bani să ajungă la redeschiderea societăţii spre a produce”, a explicat Adrian Flondor, lider de sindicat Fortus.

Datoria către angajaţii fostului combinat de utilaj greu este de aproximativ patru milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri