Boema, o nouă premieră a Operei Naționale Iași

Data publicării:
opera boema

Spectacol în patru acte, Boema redă atmosfera artistică a Parisului de la 1830. Opera este considerată de specialiști o capodoperă. ”Boema are o areolă specială, are ceva, un magnetism care atrage masele, care atrage tineri,” a explicat tenorul Vasile Moldoveanu. Regizorul Niky Wolcz: ”Spectacolul are o istorie imensă, istorie muzicală imensă, istoria spectacolului, care este copleşitoare, istorie vocală a cântăreţilor”.

Primul spectacol se va desfăşura sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare care va lansa în pauză volumul „Pentru ce mergem la Operă", o carte cu poveştile a treisprezece opere şi balete celebre. Printre acestea se numără şi spectacolul Boema. ”Boema, de departe, cel puţin cum simt eu, este unul din titlurile nu numai cele populare, în sensul biscuiţilor găsiţi la vrac la magazin. Este pur şi simplu iubită. Personajele alea au o anumită viaţă,” a spus dirijorul Tiberiu Soare.

La a doua reprezentaţie va fi la pupitru dirijorul Traian Ichim. Premierele vor avea loc pe 15 şi 18 iunie, începând cu ora 18:30. ”Două distribuţii foarte bune. O echipă extraordinară de creatori. E vorba de regizorul care trăieşte la New York, Niky Wolcz, scenograful Helmut Sturmer şi Lia Manţoc costume, este cum am spus o echipă de aur,” a susținut Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi.

Preţul unui bilet variază între 30 şi 60 de lei, în funcţie de loc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri