Bugetul Iaşiului pentru 2015. Gh. Nichita: 51% din buget va merge în dezvoltare

Data publicării:
CONFERINTA NICHITA SINC

Printre proiectele vizate de municipalitate în acest an sunt extinderea spaţiului verde, modernizarea străzilor, racordarea clădirilor din sistemul public la furnizorul de încălzire în sistem centralizat, reabilitarea liniiilor de tramvai. Mai mult, în acest an vor fi cumpărate încă 15 tramvaie şi 15 autobuze.

Concret, cea mai mare investiţie din buget în 2015 va fi făcută în reabilitarea sistemului de termoficare, şi anume 207 milioane de lei, alte 50 de milioane vor merge către sistemul de manangement al traficului, iar pentru reţelele de tramvai, bugetul încă nevotat prevede suma de 57 de milioane de lei.

În reţeaua rutieră, pentru proiectele de modernizare s-au alocat aproximativ 130 de milioane de lei, în timp ce pentru reabilitarea unor instituţii publice şi de cultură se vor investi aproximativ 20 de milioane de lei – aici sunt cuprinse Muzeul Municipal, Căminul Sf. Parascheva şi continuarea proiectului de reabilitare de la Mănăstirea Golia.

Întregul plan propus pentru bugetul pe 2015 va fi disponibil pe site-ul Primăriei Iaşi şi va fi putea fi consultat şi în centrele de cartier. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri