Cartier din oraş fără apă curentă şi canalizare

Data publicării:
CARTIER NOU FARA APA

Tudor Moldoveanu are o fetiţă de trei ani şi tot de atunci locuieşte în cartierul Dric 2. Se aprovizionează cu apă de la aproape trei kilometri distanţă.

"Am trei căldărim, din astea mari cu capac şi le pun pe coarnele de la bicicletă şi una în spate şi aduc 40 - 60 de kilograme, depinde de drum," povesteşte bărbatul.

Oamenii au ajuns la capătul răbdării. Posibilităţi să construiască fântâni în curte nu au. Apa e la o adâncime de 35 de metri, iar asta ar presupune o cheltuială de 10 mii de lei. Au făcut sesizări la primărie, fără nici un rezultat, însă. Pentru a nu se confrunta cu neajunsurile, unii nici nu s-au mai mutat în casa construită.

Terenurile au fost date în urmă cu trei ani de autorităţile locale, iar oamenii au sperat că vor avea şi utilităţi, în condiţiile în care cartierul e la intrare în oraş. În plan este un proiect cu fonduri europene în care a fost inclus şi cartierul din Huşi.

"Este un proiect pe fonduri europene de 160 de milioane de euro pentru tot judetul Vaslui.  Nu-l fac eu, nu-l face nimeni. E un proiect european. Pe banii consiliului local nu as fi putut face nici măcar o stradă. O sa aibă si străzi, o sa le vina si apa. Nu se poate totul intr-o noapte," a declarat Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huşi.

Abia anul viitor, autorităţile se vor putea ocupa de procedurile birocratice şi în acest moment nu poate da nimeni termenul când cartierul va putea fi racordat la reţeaua de apă şi canalizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri