Centura Sucevei, în aşteptare. Întârzierea unei expertize tehnice duce la amânarea lucrărilor

Data publicării:
centura sucevei 3

 

În primăvară, directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Iaşi a promis că, în cazul în care nu vor apărea probleme, lucrările pe cele două tronsoane ale şoselei de centură din Suceava vor începe din această lună. Şi problemele au apărut. Lipsa unor specialiști care să realizeze o expertiză tehnică a dus la amânarea lucrărilor cu încă două luni.

Ovidiu Laicu, director CNADNR Iași: "trebuia să găsim experți care să facă expertiza tehinică respectivă. Nu sunt, am scos (la licitație) de trei ori până am găsit pe cineva."

Un nou termen avansat de directorul ieşean pentru licitație este 1 iulie. CNADNR are nevoie de această expertiză pentru că, din cauza ploilor, a inghețului și dezghețului din timpul iernilor trecute, unele lucrări s-au degradat, iar acum trebuie refăcute complet. Şi asta pentru că asfaltul și cimentul s-a crăpat pe alocuri, iar în structura podurilor s-a inflitrat apă, fapt care a dus la slăbirea rezistenței.

Șoferii spun că, pentru fluidizarea traficului din oraş, finalizarea lucrărilor la primele două tronsoane este o urgență:

"Traficul e aglomerat, multe mașini, e mare aglomerație, ar fi bine pentru camionae, nu mai intră prin oraș, camioanele ar putea ocoli orașul dar cam greu se finalizează."

"Ar fi o gură foarte mare de aer pentru oraș centura asta dar, dacă nu ai cu cine, nu ai nici cum să faci. N-ar mai merge camionaele pe aici prin Șcheia și așa drumurile sunt cum sunt. Pentru șoferii care vin dinspre Ardeal și merg spre București ar fi o guă mare de aer. Ar ieși direct după oraș, mai aproape de Fălticeni."

"În 8 ani de zile vă dați seama ar trebui să fie făcută. În special pentru mașinile mari, pentru tiruri ar fi foarte bine că nu ne-ar încurca pe noi prin oraș."

Circulația mașinilor de mare tonaj care vin dinspre București se face prin municipiul Suceava și comuna Șcheia unde, de multe ori, blocajele sunt inevitabile. De aceea şi timpul de așteptare în trafic este foarte mare.

"Necesitatea terminării șoselei de centură este ceva inevitabil și de cea mai mare urgență pentru că, din cauza mașinilor grele care trec prin comuna Șcheia, prin municipiul Suceava se îngreunează traficul, creează un disconfort cetățenilor și, de ce să nu spunem, este și distrugerea locuințelor care sunt pe E85 și pe DC74," a explicat Vasile Andriciuc, primarul comunei Şcheia.

Șoseaua de centură a Suceavei a fost începută în urmă cu opt ani și, până acum, a fost deschis circulției doar un singur tronson. Pentru celelalte două este nevoie de o nouă licitație, după ce CNADNR a reziliat contractul cu firma câştigătoare. Lucrările care s-au realizat aici sunt finalizate în proporție de 80%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri