Cod portocaliu în Vaslui. Mai multe drumuri au fost închise

Data publicării:
cod VS

Utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzile din judeţul Vaslui odată cu instituirea codului. Autorităţile sunt în alertă şi le cer şoferilor să nu iasă cu maşinile neechipate, pentru a nu rămâne înzăpeziţi.

Cei care au avut cel mai mult de suferit, au fost pietonii. Pentru a ajunge la serviciu, vasluienii au fost nevoiţi să meargă prin troienele de pe trotuare.

Muncitorii spun că au ieșit cu utilajele de deszăpezire încă de dimineață, dar că munca lor nu are cum să se vadă din cauza ninsorii abundente dar şi a viscolului.

La primăria Bârlad funcţionează comandamentul de iarnă, iar deszăpezirea este făcută de către societatea primăriei.

Adrian Bobeică, directorul companiei SC Consult Bârlad: ”Am intervenit începând cu orele 2 cu patru autgredere și patru buldoexcavatoare cu lamă. Prioritare au fost drumurile de acces, fiind un oraș cu caracter specific. Avem foarte multe zone de deal. Deci pe zona de centru avem două buldoescavatoare cu lamă și un greder și celelalte sunt comasate pe zona de deal.”

Pe lângă cele opt utilaje sunt alte două rezerve și 250 de tone de antiderapant. Cu acest material se va interveni doar după ce se va opri ninsoarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri