Concurs de echitaţie la Iaşi. Cai din cele mai frumoase rase s-au întrecut în sărituri peste obstacole

Data publicării:
CALUT

Cai din rasa Holstein, pur sânge englez şi Appaloosa, special antrenaţi şi îngrijiţi în centrele din echitaţie din Moldova, s-au întrecut  într-o competiţie la care au participat zeci de iubitori de animale. Concurenţii povestesc că se antrenează aproape zilnic, iar caii cu care participă la competiţii sunt cei mai buni prieteni ai lor.

"Este legătura cu un cal care este minunată, sunt doi şi nu unul, nu te bazezi doar pe tine, îl ai şi pe el şi e foarte bine. Recomand acest sport pentru că dezvolţi toate grupele de muşchi," a explicat Dana Panaite, concurentă.

Raluca Bran, concurentă: "Trebuie să-ţi faci timp, să vii cât de des posibil să faci antrenamente, să dai bani pe deplasări, pe echipamente."

Şase copii şi un adult s-au întrecut la sărituri peste obstacole. Juriul a fost strict. "A contat foarte mult modul în care concurenţii au trecut parcursul, pista. S-au depunctat obstacolele căzute, penaluizarea constă în patru puncte, la fel sunt depunctat şi refuzurile cailor de a sări obstacolele," a explicat Marius Doliş, membru al juriului.

Prin acest eveniment, organizatorii au avut un scop precis: "Poate reuşim să mobilizăm mai mulţi tineri, de a-i scoate din zona calculatorului. Să-i aducem spre o educaţie sănătoasă, spre sport şi de ce nu poate viitorii campioni se vor alege din cei care astăzi ne privesc, să încurajeze tinerii să practice echitaţia, un sport de care prea puţine persoane se mai arată interesate în Iaşi," a spus Liviu Bran, organizator.

Iar scopul a fost atins, au confirmat copiii. 

La Iaşi, o şedinţă de echitaţie costă 50 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri