Continuă protestele la Fortus SA. Angajaţii nu şi-au mai primit salariile de doi ani

Data publicării:
PROTEST FORTUS 030815

De mai bine de trei luni, angajaţii de la fostul Combinat de Utilaj Greu ies în stradă în fiecare săptămână şi îşi cer drepturile salariale. Cei 500 de salariaţi spun că deşi FORTUS SA este declarat în faliment, ei nu ştiu când îşi vor primi salariile pentru ultimii doi ani.

"Situaţia e aşa de încâlcită, încât administratorul nu o poate rezolva. De trei ani de zile se chinuie. O dată face o hotărâre şi spune AVAS-ul: vă dăm voie să vindeţi, să vă luaţi banii. Se întâlneşte iar, nu vă mai dăm voie să vindeţi."

"Vrem salariile restante, noi de salarii avem nevoie nu de minciunile pe care le spun ei de fiecare dată. Am rămas în urmă cu datoriile, cu întreținerea, cu lumina. Nu am de unde plăti, dacă nu am bani cu ce să plătesc?"

Administratorul societăţii susţine că nu a primit încă un răspuns la ultimele documente înaintate către Ministerul Economiei şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AVAS).

Gheorghe Chișcă, administratorul special Fortus: "Eu nu spun că oamenii nu au dreptate, au dreptate sută la sută, se încalcă Codul Muncii și Contractul Colectiv de Muncă în contextul în care instituțiile statului sunt anunțate, sunt demersuri peste demersuri. În acest moment, instituţional este pauză, este indolenţă şi aş putea spune că rea voinţă."

Salariaţii spun că vor continua protestele până când îşi vor primi salariile cuvenite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri