Primăria Botoşani oferă copaci cadou pentru nunți, botezuri și majorat

Data publicării:
COPAC CADOU BOTOSANI

Un proverb românesc spune că trebuie să plantezi un pom măcar o dată în viață. Primăria din Botoșani s-a gândit să le simplifice misiunea celor care au asta pe lista de priorități și oferă gratuit un puiet.

Cadoul primăriei este pentru nou-născuți, cei care împlinesc 18 ani și pentru tinerii care se căsătoresc. Îl iau personal de la Direcția Silvică, dar mai întâi trebuie să primească un certificat de la Primărie.

"Când înmânez și livretul de familie le dau și acest certificat, le spun și la ce folosește ca să știe, la naștere când ridică de jos certificatul de naștere la fel se dă și acest certificat și se spune unde-l folosește," a explicat Constantin Gabor, șeful Serviciului de Evidență a Persoanelor Botoșani.

"Sună bine, e un gest frumos și sperăm să se ia un obicei din asta," consideră o localnică.

"Oricum am mai plantat pomi și o să plantez de acum încolo oricum. - Veți merge să ridicați copacul? - Da. - Și unde-l veți planta? - În grădina proprie," a spus un cetăţean din Botoşani.

Conducerea primăriei a anunțat că-și dorește astfel să transforme orașul Botoșani în cea mai verde localitate din țară:

"Dacă în acest an reușim să plantăm minim 1000 de copaci, așa cum ne-am propus, e un pas mare în ceea ce privește dorința orașului Botoșani de a ajunge cel mai verde oraș din România," a spus Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoșani.

Direcția Silvică va pune la dispoziția primăriei gratuit arbuștii care vor fi oferiți cadou.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri