Costel Corduneanu, reţinut pentru trafic de arme

Data publicării:
mascat-1

Potrivit procurorilor, Costel Corduneanu ar fi comandat arma, dar şi 900 de cartuşe funcţionale, de la apropiații unui alt interlop zis Ghenosu din Târgovişte. Deocamdată însă, anchetatorii nu au spus cine avea să fie ținta asasinatului pus la cale de interlopul ieşean.

Pistolul urma să ajungă la el prin intermediul unui bărbat din Vaslui. Arma a fost găsit ascunsă în maşina acestuia, în urmă cu două săptămâni, în urma unui control de rutină al poliţiştilor.

Operaţiunea ar fi fost sprijinită, spun anchetatorii, şi de un avocat din Baroul Vaslui, reţinut şi el pentru 24 de ore. El este bănuit că şi-ar fi învățat clientul ce declaraţii trebuie să dea ca să scape de acuzaţii.

Cei trei bărbaţi, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă cu arme, au fost duși la Curtea de Apel Iaşi, cu propunerea de arestare preventivă.

Costel Corduneanu a fost reținut după ce, timp de mai multe luni, convorbirile sale telefonice, dar şi cele ale avocatului au interceptate de poliţişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri