Cozi pentru alimentele de la Uniunea Europeană

Data publicării:
cozi 20pentru 20alimente 20de 20la 20uniunea 20europeana-33203

De la întâi noiembrie, când s-a dat startul ridicării alimentelor de la Uniunea Europeană, un sfert dintre beneficiarii ajutoarelor au ridicat deja pachetele. 5000 de persoane, din cei 19 mii de beneficiari, au trecut pe la depozitele Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi şi au ridicat opt dintre cele 11 produse date de UE. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că trebuie să facă mai multe drumuri pentru a ridica alimentele.

5000 de ieşeni şi-au ridicat alimentele de la UE

Eugen Mocanu are 65 de ani şi este pensionar. El şi soţia sa sunt nevoiţi să trăiască lunar dintr-un venit de puţin peste 1.000 de lei. Nu e pentru prima dată când beneficiază de ajutorul de la Uniunea Europeana, anul acesta însă l-a nemulţumit modul în care a fost organizată distribuirea lor.

„Uleiul, făina de grâu, orezul şi ce mai este să ne mai uităm şi noi la televizor ca să ştim când vin, ca să le luăm din nou. Soţia a mai primit şi anul trecut şi acum doi ani, dar măcăr s-au dat toate o dată. Aşa vin în fiecare zi şi iau câte cinci şase kilograme”,a declarat Eugen Mocanu.

„Dacă ştiam nu veneam acuma. Aşteptam să le iau pe toate o dată, dar mă gândesc că nu le-or da deloc până la urmă”, a mărturisit Gheorghe Matei.

„Dacă ştiam nu veneam acum. Aşteptam să le iau pe toate o dată” (Gheorghe Matei, beneficiar)

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi susţin că ei se ocupă doar de distribuirea alimentelor către populatie, nu şi de furnizarea lor.

„Ca număr de alimente, astăzi vine făina, orezul, deci de mâine vor fi 9 produse. De miercuri va veni şi uleiul, iar roşiile în bulion vor ajunge după data de 20 în stocurile Direcţiei de Asistenţă Comunitara”, a declarat Luminiţa Munteanu, director Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi.

Cei care beneficiază de aceste ajutoare sunt şomerii, pensionarii cu venit sub 400 de lei, persoanele cu handicap dar şi veteranii de război.„Produse ca să nu murim de foame. Ne dă ajutor social. Europa ne dă, pentru că românii nu au de unde, pentru că românii au vândut tot la Europa”, a declarat Vasile Mocanu.

Cei 100 de mii de beneficiari acceptaţi la nivelul judeţului îşi pot ridica ajutorele de la Uniunea Europeană până în luna martie a anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri